Pr. Paisie Olarul

Sursa: Ziarul Lumina


paisie_mare

Unii credincioşi spun că nu citesc Psaltirea pentru că le face diavolul ispite. De ce se tem diavolii de psalmi?

Se tem de psalmi, pentru că cine se roagă cu psalmi îi arde pe diavoli ca şi cu o sabie de foc. Mare putere are Psaltirea asupra duhurilor rele. Cu acestea părinţii de demult făceau minuni şi alungau duhurile rele din oameni. Iar dacă unii nu citesc Psaltirea pentru că se tem de ispite, aceştia sunt creştini fricoşi, care vor să iasă la luptă cu diavolii fără arme. Or, dacă nu avem arme bune la noi, diavolul ne dezarmează şi ne ia prizonieri, adică ne face robi ai păcatelor spre osândă. Psaltirea unită cu postul şi smerenia sunt cele mai puternice arme împotriva diavolilor. Cu acestea sfinţii izgoneau diavolii din lume şi coborau pe îngeri pe pământ. Că cine citeşte psalmi imită pe îngeri şi cântă împreună cu ei.

(arhim. Ioanichie BĂLAN, Convorbiri duhoviceşti, cu pr. Paisie Olaru)


7 răspunsuri to “Pr. Paisie Olarul”

  1. Este o carte foarte buna, fara ia nu stiu ce as fi facut, in aceasta lume plina de nenorociri, multe incercari am avut dar cu ajutorul psaltirei am trecut cu bine peste toate incercarile pe care le-am avut.

  2. ESTE O CARTE CARE NU TREBUIE SCAPATA DIN MINA CA SE SPUNE CA MAI BINE SA STEA SOARELE IN LOC DECIT SA STEA PSALTIREA NECITITA.AI MULTUMESC LUI DUMNEZEU SI MAICUTII DOMNULUI SI LA MAMA CARE M’IA DAT VIATA SI MA INVATAT SA CITESC PSALTIREA CA AM FOST LA UN PAS DE MOARTE SI PRRINTELE CORNELIU MIROSLAV MIA SPUS CA AM AJUNS APROAPE LA ZERO NU STIE CUM AM SCAPAT DAR ACUM VA SPUN EU ,CITIND PSALTIREA,,NUAM AVUT VREO BOALA NICI DOCTORII NU STIA CE AM …EU STIU PACATELE AM CITIT PSALTIREA DE 3 ORI IN 3 ZILE PLINGIND CA IMI RAMIN COPII SINGURI CA ERAM DESPARTITA DE TATAL LOR.

  3. Intradevar asa este multa lume posteste, dar nu are un indrumator in aceste lucruri , nimeni nu le explica.La noi preotul este f. ocupat, iar un duhovnic iscusit este greu de gasit.Sincera sa fiu intradevar, imi este teama de ispite si nu as indrazni s-o citesc fara sa-mi recomande un duhovnic iscusit.

  4. […] Pr. Paisie Olaru despre cei care se tem de ispite daca vor citi la Psaltire […]

  5. […] Pr. Paisie Olaru despre cei care se tem de ispite daca vor citi la Psaltire […]

  6. […] unii preoţi care nu recomandă să se citească Psaltirea, se tem. Am numit-o mai devreme Scriptura în mic. Dacă nu ne temem să citim Scriptura în mare, atunci de […]

  7. […] Pr. Paisie Olaru despre cei care se tem de ispite daca vor citi la Psaltire […]

Lasă un comentariu